Реал Мадрид победи категорично Манчестър Юнайтед с 2:1 на стадион Филип

...
Реал Мадрид победи категорично Манчестър Юнайтед с 2:1 на стадион Филип
Коментари Харесай

Юнайтед на колене, Реал взе трофея и в Скопие

Реал Мадрид победи категорично Манчестър Юнайтед с 2:1 на стадион " Филип II " в Скопие и победи със Суперкупата на Европа.

Възпитаниците на треньора Зинедин Зидан влязоха в историята на шампионата, откакто изравниха достижението на Милан от 1989 и 1990 година и станаха вторият отбор с две следващи трофеи от тази конкуренция.

Шоуто на арената в македонската столица стартира още преди първия съдийски сигнал. Домакините несъмнено се бяха погрижили вечерта за почитатели и футболисти да бъде незабравима с осъществявания на македонски фолклорни танци.

Официалното разкриване приключи с група от 19 деца с повреден слух от локалното държавно учебно заведение за обучение и рехабилитация, които дружно с детския хор Falsetto извършиха песента " Скала " на групата Coldplay на жестомимичен език.

След това реферът Джанлука Роки даде началото на дуела. Още в 3-ата минута отбраната на британския отбор изпусна Гарет Бейл, който съумя да протегне крайник, само че не съумя да насочи добре топката и от шест метра я прати над гредата.

Малко по-късно Джеси Лингард се устреми фронтално към вратата и падна на дъгата, като реферът реши, че няма нарушаване. В 16-ата защитата на Юнайтед се пропука, Каземиро беше изтърван и стреля с глава - в напречната греда.

Въпрос на време беше да падне първия гол и това стана в 24-ата минута. Дани Карвахал направи великолепно дълго по диагонал подаване на към Каземиро, който от въздуха засече топката в мрежата - 1:0.

Малко след попадението играчите на Юнайтед съумяха да изнесат играта в по-предни позиции, което докара до напрежение пред наказателното поле на испанците, само че Лукаку и Погба по този начин и не съумяха да се възползват.

През втората част двата тима съумяха да вдигнат малко темпото макар огромната горещина в Скопие. В 52-ата минута Иско направи резултата 2:0, Футболистът получи топката след двойно подаване при страхотна офанзива в наказателното поле, и самичък против Де Хеа не сгреши.

Десет минути по-късно Ромелу Лукаку понижи резултата. Давид Де Хеа мазета подъл отдалечен изстрел на Неманя Матич, а белгийският национал не се поколеба и опъна мрежата на Кейлор Навас - 2:1.



В последните минути на дуела двата тима си размениха няколко рискови обстановки, само че за злощастие на " алените дяволи " резултатът остана неизменен.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР